Wat doe ik

WHERE FOCUS GOES, ENERGY FLOWS

Wat je aandacht geeft, groeit. Hoe voelt het voor jou als je gelooft dat jij meester bent van je leven? Jij beschikt over de kracht om in elk nieuw moment keuzes te maken in lijn met wie je bent en wat je gelukkig maakt. Net zoals onze aandacht in een hectische wereld – vaak onbewust – afgeleid wordt, kan hij gelukkig ook bewust gestuurd worden. Optimale focus opent deuren naar de flow van een tevreden en gelukkig leven. Meester zijn van jezelf betekent meester zijn van je gedachten, je gevoelens en je lichaam. Het betekent over het vermogen en de vaardigheden beschikken om het leven in zijn totaliteit te accepteren.

Mastering others is strength. Mastering yourself is true power.

Lao Tzu

Mijn expertise schuilt in de kracht van integratieve psychotherapie en de wijsheid van mindfulness. Daarnaast richt ik mij zowel in individuele therapiesessies, workshops en lezingen ook op psycho-educatie. Informatie-overdracht geeft houvast in de begeleiding van een constructief verwerkingsproces en versterkt jouw zelfstandigheid zodat je zonder schuld- of schaamtegevoel in je kracht (op) kan staan.

Als we onze focus wenden naar het leiden van een zinvol leven, gericht op onze passies en bewustzijn van onze behoeften, creëren we onbewust een zacht rimpeleffect van inspiratie in de levens rondom ons. Bijdragen aan jouw eigen geluk reikt verder dan je je kan voorstellen. Het vergroot ongetwijfeld het welzijn van je naasten én het algemene welzijn. Alles is verbonden.

Ondersteuning bij oa. ingrijpende levensgebeurtenissen (verlies en veranderingen), trauma, opheffen van blokkades, emotionele problemen, doorbreken van patronen, perfectionisme, grenzen zetten, herstel van narcistisch en emotioneel misbruik, burn-out, stress en depressie.

Ondersteuning bij zingeving en zelfrealisatie, meer balans en veerkracht in je leven.

Mindfulness betekent zonder oordeel opmerkzaam zijn voor wat er hier en nu gebeurt. Een training in aandacht leert je niet alleen omgaan met de onvermijdelijke uitdagingen van het leven maar ook met stress, negatieve gedachten en emoties.

De 8-wekentraining Mindfulness MBCT/MBSR is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining met een bewezen gunstig effect bij stress, burn-out, depressie en chronische pijn. Maar de training is er ook voor wie dagelijkse activiteiten thuis of op het werk met focus en veerkracht wenst aan te pakken.

Inzicht in je leven start bij echte kennis van jezelf. Zelfkennis kan je bevorderen via educatie, creativiteit, inspiratie en het verwelkomen van de kracht van groepsenergie. In een veilige setting kan je proeven van topics die je geestelijk en lichamelijke welzijn verhogen.


WIE GING JE VOOR?

Dit is wat ik nodig had! In de drukte van het gezin, met drie kinderen, is het een hele taak het overzicht te bewaren en er voor iedereen te zijn. Mama, partner, … maar waar ben ik? Heel snel verlies je onbewust wie je zelf bent, wat je graag doet en wat je energie geeft.

Door deze overzichtelijke cursus mindfulness ben ik mezelf gaan herontdekken. Stap voor stap heb ik de cursus doorlopen. Elke week vond ik mezelf voor een stukje terug en kreeg ik energie die ik al een tijd niet meer had gevoeld.

Het traject vraagt toewijding, tijd en overtuiging om te doorlopen, maar is zo de moeite waard! Ik zou het iedereen aanraden! Valerie speelt heel gemakkelijk in op je noden en je persoon. Ze voelt je goed aan, waardoor zij op zich al een verruiming is om ‘ja’ tegen te zeggen.’

Nele L.


De inzichten van de 8 sessies zijn goud waard! Een spontane en open communicatie met ruimte voor reflectie. Valerie gaf me vanaf de eerste keer een goed gevoel.’

Brigitte A.

LESS FORCE, MORE FLOW

%d bloggers liken dit: