Wie ben ik

JOUW GIDS IN GROEI, VEERKRACHT EN BEWUSTWORDING

Ik ben …

…. Valerie, geboren en getogen in Roeselare. Ik woon samen met mijn partner en onze twee tieners in Torhout.

Mijn levenswerk vloeit voort uit intenties die verbonden zijn met diepgewortelde waarden waaronder zorgzaamheid, vrijheid, groei, wijsheid, respect, creativiteit, humor, liefdevolle vriendelijkheid en dankbaarheid. Ze vormen een continue en levendige inspiratie op mijn pad. Via deze bouwstenen wil ik een positieve kracht betekenen in de wereld. Ik ben dankbaar voor de verschillende schoenen die ik op carrièrevlak kon passen en me vooruit brachten op mijn levenspad.

Onderweg heb ik geleerd dat in wat ik ook doe, het voor mij belangrijk is in de richting van mijn waarden te bewegen. En ze vervolgens met toegewijde actie te ervaren, belichamen en delen met de wereld.

Strong back. Soft Front. Wild heart.

Brené Brown

Studies en loopbaan

Mijn loopbaan startte als master in de Economische Wetenschappen met een uitgesproken liefde voor beeldende kunsten in mijn vrije tijd. Ik werkte enkele jaren als wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven. Mijn ongestilde honger naar kunst dreef me naar de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, waar ik me verdiepte in een opleiding Culturele Studies. Vervolgens was ik 12 jaar professioneel actief in de cultuursector – beeldende kunsten bij de overheid. Na een ingrijpend proces van bewustwording, besloot ik mijn loopbaan een integere wending te geven.

In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging, richtte ik mijn aandacht naar binnen via mindfulness en meditatie. Dit was de start van een dynamische interne ontdekkingsreis. Het innerlijke leven, de psyche en het gedrag van de mens boeit me reeds van kindsbeen af. Daarnaast voel ik van nature een warme gedrevenheid om anderen te begeleiden naar meer voldoening, balans en geluk op hun levenspad. Vanuit die brandende kern koos ik resoluut voor een postgraduaat in de Integratieve Psychotherapie en een opleiding tot Mindfulnesstrainer (MBSR-MBCT).

Met het leven als belangrijkste leerschool en mijn passie als kompas, blijf ik me continue verdiepen en bijscholen. Mijn intentie is zo (kleur)rijk mogelijk bij te dragen aan jouw mentale veerkracht en de collectieve mentale gezondheid. Mijn passie, dat is jouw ontwikkeling en groei. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Visie

Ik geloof in de levendige groeimogelijkheden en kracht van ieder mens. Ik geloof dat vrijheid en geluk van binnenuit worden ervaren en voor iedereen bereikbaar zijn. Ik geloof in het universeel recht van de mens om zich persoonlijk te ontwikkelen en een waarachtig leven te leiden. Ieder van ons beschikt over de capaciteit om innerlijke rust te vinden en het vermogen tot acceptatie van wat is.

Als in onze basisbehoeften is voorzien, is niet geld maar zijn tijd & energie en hoe we beide benutten ons meest waardevolle bezit. Ook de relatie met onszelf, onze naasten en verbinding met het leven zijn van onschatbare waarde.

Ik zie het leven als een kunstwerk dat continu in beweging is. We kunnen met de penselen & middelen die we in handen hebben én met de juiste focus & flow van ons ene leven een persoonlijk meesterwerk maken!

Beyond sculptures and symphonies,beyond great works and masterpieces, is the greater finer art of creating a conscious life. Genius appears everywhere, but never so magnificently as in a life well lived.

Karla Mc.Laren

Verdiepende studies

°Psychotraumatologie bij Ybe Casteleyn
1. Training Trauma-informed practice
2. Trauma skillstraining On the Spot (acuut trauma)
3. Trauma skillstraining PTSD (posttraumatische stressstoornis)
4. Trauma skillstraining CPTSD (complex traumatische stressstoornis)
°Mindfulness voor Jongeren MBCT-MBSR – I AM, Gent (BE) – Seetrue (NL)
°Hypnotherapie – Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie (A.I.H.P)

Overzicht studies

° ACT-therapeut, Instituut voor Aandacht en Mindfulness (BE) – Seetrue (NL)
° Postgraduaat Integratieve Psychotherapie – Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie (A.I.H.P) – VIVES Hogeschool (4-jarige opleiding)
° Trainer in Mindfulness MBCT-MBSR – Instituut voor Aandacht en Mindfulness – I AM, Gent
° Culturele Studies – KU Leuven, departement Letteren en Wijsbegeerte
° Master in de Economische Wetenschappen – KU Leuven, departement Economie

Beroepsverenigingen

° Lid van de BNVIP (Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychotherapie)

° Lid van de BVP – ABP (Belgische Vereniging voor Psychotherapie – Association Belge de Psychothérapie)
° Lid van de Mindfulnessvereniging vzw

ECP-accreditatie* (European Certificate Psychotherapy)

*Het ECP is het Europese keurmerk voor psychotherapie dat staat voor professionaliteit en integriteit van de therapeut. Het vormt een waarborg voor goede zorg voor jou. Het Europees Certificaat voor Psychotherapie wordt verleend door de European Association for Psychotherapy (EAP) en stoelt op de ‘Strasbourg declaration on psychotherapy’ opgesteld in 1990.

Het leven is verandering.

Balans vinden is ruimte maken en stilte vinden in het midden van die veranderingen.

%d bloggers liken dit: