COVID-19

DRAAG ZORG VOOR JE MENTALE EN EMOTIONELE GEZONDHEID

Fysieke psychotherapiesessies en (individuele) mindfulnesstrainingen blijven doorlopen in alle veiligheid en met de nodige voorzorgsmaatregelen. Daarnaast kunnen telefonische gesprekken en videocall, onlinetherapiesessies en wandeltherapie nog steeds van waarde zijn. Dit kan onder andere het geval zijn als je geconfronteerd wordt met het coranavirus of nog wat aarzelend uit quarantaine komt, openbaar vervoer wil vermijden of gewoon liever van op afstand begeleid wordt.

Mindfulnesstrainingen lopen verder in meer beperkte groepen. De praktijkruimte voldoet aan de wettelijke voorwaarden en er wordt steeds gewerkt met respect tot alle veiligheidsregels.

Hieronder vind je de veiligheids- en gezondheidsvoorwaarden waaronder nog steeds gewerkt wordt. Gelieve deze met aandacht door te nemen en op te volgen.

 • Ben je in contact geweest met iemand die mogelijk besmet is met het Covid-19 virus of heb je een vermoeden van symptomen, dan kan je online, telefonisch of via videocall bij mij terecht. In persoon op consultatie komen kan pas na de periode van thuisisolatie (min. 14 dagen en tot het verdwijnen van de symptomen). Neem zeker ook contact op met je huisarts.
 • De algemene richtlijnen voor een goede basishygiëne blijven van kracht.
 • Probeer stipt op je afspraak te komen. Wachten doe je bij voorkeur in de wagen of buiten.
 • De specifieke richtlijnen binnen de praktijk:
  • Raak zo weinig mogelijk oppervlakten aan. De psychotherapeut zal zowel de voordeur als de deur naar de praktijkruimte openen en sluiten.
  • Draag een mondmasker bij het betreden van de praktijk én in de gang.
  • Ontsmet je handen voor en na je sessie. Er wordt ontsmettende handgel in de praktijk aangeboden.
  • In de praktijkruimte zit je met je therapeut op 1,5 meter afstand. Het dragen van een mondmasker is op dit moment verplicht maar in uitzonderingsgevallen steeds bespreekbaar.
  • Na elke sessie worden deurklinken, stoelen en bureau … ontsmet en wordt de ruimte verlucht. Tussen de sessies door wordt hiervoor voldoende tijd gelaten.
 • Voorzie je eigen drank en schrijfmateriaal indien gewenst.
 • Er worden papieren zakdoeken aangeboden. Deze kunnen weggegooid worden in de vuilnisemmer in de praktijk. 

Online, tele- en wandelconsultaties blijven dus behouden in het aanbod. Online therapie gebeurt het best via een beveiligde videoverbinding, bv. Zoom, Kara Connect, Webcamconsult, Whereby,… Betaling gebeurt vooraf via een overschrijving. Deze vormen van therapie kunnen ook tijdens deze periode van semi-lockdown even waardevol zijn als een face-to-face gesprek. Hoewel het misschien eerst even wennen zou kunnen zijn, ga je snel merken dat je ook van thuis uit op adem en tot nieuwe inzichten kan komen.

Blijf tijdens deze periode zorg dragen voor elkaar maar ook voor voor je fysieke, mentale en emotionele gezondheid.


%d bloggers liken dit: